22.01.2014

Top Zece Chestii Comice Despre Hârtie Igienică

Neobișnuite Chestii Comice - Despre Hârtia Igienică!



Hârtia moale și puternica de toaletă a parcurs un drum lung de la originile sale mai timpurii în China antică.
Hârtia igienică este folosită în fiecare zi de către majoritatea oamenilor. Bine înțeles, ea nu este ceva ce avem tendința de a vorbi despre.

Dar, așa cum cu aproape orice, atunci când veți începe să vă gândiți la asta îți dai seama că este foarte interesant.

Iata zece dintre faptele cele mai neobișnuite și amuzante despre hârtia igienică - există un sondaj de opinie la sfârșit astfel încât vă puteți exprima opinia!

1. Cine a inventat hârtia igienică?


Latrina Romana. Apă curentă duce deșeurile departe, dar nu a existat nici o hârtie. Bureți pe stick-uri și înmuiate în apă sărată au fost folosite în loc. 

Ei bine,  au fost chinezii care au inventat hârtia, deci este o surpriză de a descoperi că ei au fost primii să-o folosească în practicile lor de igienă personală.
Cea mai devreme folosire a înregistrat-a ca hârtie igienică vine din China în secolul VI d.Hr., dar a devenit foarte popular doar din secolul al XIV-lea, atunci când Curtea imperială a dinastiei Ming inceput sa se fabrice în acest scop.

În 1393, Curtea a dispus nu mai puțin de 720, 000 de coli pentru a fi făcute cu scopul de a păstra scaunul regal curat. Uimitor lucru este ca fiecare foaie a măsurat echivalentul de 60 cm cu 90 cm. Aproape 26.000 de kilometri pătrați de hârtie!
Împăratul Wu Hong a fost deosebit de delicat în obiceiurile sale și a ordonat 15, 000 de să se facă foi în special moi și parfumate pentru uzul său personal.

2. Deci, ce au Utilizat Oamenii Înainte de a utiliza hârtie igienică?


Ei bine, ceea ce folosit pentru baie înainte de inventarea de la cunoscuta hârtie igienică a depins într-o anumită măsură pe statutul social și de locația geografică.

Daca ai fi fost bogat, atunci s-ar putea folosi de lână, sau o cârpă moale și lavabilă. Romanii din antichitate foloseau bureti de pe stick-uri și apoi înmuiate în apă.

Dacă nu au fost atât de bine apoi cel mai comun lucru pe care la făcut a fost pur și simplu pentru a apuca un pumn de iarbă, frunze sau paie pentru a face ceea ce trebuia făcut.

În unele părți ale lumii, a merge la toaletă intotdeauna insemna doar a merge la cel mai apropiat râu sau fluxul și curentul transporta deșeurile departe. Orice ștergere a fost făcuta doar cu mâna. De aceea, în India și unele părți din Orientul Mijlociu este considerat ofensator faptulde a mânca sau de a aduce alimente la masa cu mana stanga - pentru că asta era cea care ar fi folosit la râu.

În multe țări europene de astăzi, utilizarea de hârtie igienică este considerat murdar și neigienic. În aceste țări, cea mai răspândită practică este o, spălare cu săpun aprofundată și clătire după aceea, folosind un " bideu. " Aceasta este un fel de bazin redus cu robinet de apă caldă și săpun pe care tu stai pe el și este de obicei plasat lângă toaleta pentru comoditate.

Bideu (în stânga) este metoda de curatare preferata de majoritatea europenilor care consideră hârtie ca neigienica. Poate că ei au dreptate?

3. Cât de Multe Coli pe o Rolă de Hârtie Igienică?

O hârtie igienică frumos pliata. O rolă standard va avea aproximativ 400 de metri de hârtie gata pentru utilizare!
De fapt, numărul de foi pe o rolă variază în funcție de producătorul și tipul de hârtie utilizat. De asemenea, depinde dacă acesta este-un strat sau două straturi.

One-ply are un singur strat de hârtie. Două straturi este un strat dublu pentru o rezistență sporită și moliciune.

Numărul mediu de coli pe rola poate varia enorm de la cât mai puține ca două sute până la o mie. În general, vor exista mai multe foi dacă este-un strat și mai puține, dacă aceasta este de două straturi. De ce nu a verifica propriile role pentru a afla ce lai cumparat?

Acest lucru se datorează faptului că sunt plătiți pentru aceeași cantitate de hârtie în fiecare caz și astfel încât costul este același - dar veți obține mai puține coli pentru banii dumneavoastră!

Asta a spus, nu există reguli greu și rapid. Unii furnizori de buget va produce hârtie vag laminate cu doar două sute de foi înfășurate în jurul fiecarui tub. La celălalt capăt al scalei există rulouri mari, cu mii de foi, care sunt produse pentru a fi utilizate în facilități publice.

4. Cât de Multa Hârtie Utilizează o Persoană?

Un sondaj realizat de către producător hârtie igienică, Charmin, a arătat că cetățeanul mediu din SUA foloseste aproximativ cincizeci și șapte de coli de hartie igienica pe zi.

Asta e 399 de coli pe săptămână, o 1996 de coli pe lună, 19152 foi pe an și un uimitor un milion, 532,000, 160 foi, dacă traiti 80 de ani!

O gospodărie medie va fi arunca aproape optzeci de mii de coli intr-un an.

Și asta nu include hârtia care este folosita în alte scopuri, cum ar fi suflarea nasului, curățare de ochelari de și așa mai departe.

Asta este o mulțime de hârtie!

În Interiorul unei Fabrici de Hârtie Igienică



5. Hârtie Igienică Moderna

Cei mai mulți oameni știu că, în timp ce alb este în continuare cea mai populara culoare de hârtie igienică în întreaga lume, există alte culori disponibile - cum ar fi moale de culoare roz sau piersica. Niște hârtie igienică este, de asemenea, umezită sau parfumată.

Dar te-ai întâlnit vreodată hârtia igienică "moderna"?

Unele dintre cele mai populare hârtii igienice "moderne" includ

  • hârtie de camuflaj- astfel încât să puteți camufla atunci când veți merge în junglă.

  • Hârtie de sudoku - pentru cei care vor să rezolve puzzle-uri matematice în baie.

  • Hartia de 100 dolari - pentru cei cu mai mulți bani decât sens.

  • și favoritul meu personal: hartia igienica stralucitoare in intuneric- foarte utila pentru situații de urgență pe timp de noapte!

Aceste hârtii igienice "moderne" costa cceva mai mult decât o hârtie obișnuită, dar functionează la fel. ;)

6. Cel mai Mare Rolă de Hartie Igienică din Lume

Cea mai mare hârtie igienică vreodată a fost făcută de către producător Charmin și măsoară o monstruoase opt metri înălțime și a avut un diametru de mai mult de nouă metri. Rola a fost făcut pentru a sărbători Ziua Mondială a hartiei igienice (stiu, a fost ceva nou pentru mine, de asemenea!) Și a fost verificată de către World Record Academy.

Acest Gigant de hârtie igienică a fost făcută de 1.000.000 de metri patrati de hartie igienica - care este echivalentul a 95, 000 de role de toaleta regulate!

Acum știi...

7. Rochii de Mireasa din Hartie Igienica

Aceasta rochie de mireasa eleganta este realizata in intregime din hartie igienica!
Asta a fost o surpriză pentru mine!

Au fost, de fapt sute de rochii de mireasa realizate din hârtie igienică - și multe dintre ele au fost într-adevăr purtate la nunti reale.

Se pare că hârtia igienică poate fi un material foarte adaptabil și rezistent, cu calități speciale, care este o provocare interesantă pentru croitorese.

Există chiar și un concurs anual en New York pentru cea mai buna rochie de mireasa realizata din hârtie igienică. Premiul este o mulțime de publicitate pentru proiectant și 2000 dolari.

În următorul video, un grup de elevi de proiectare lucrează împreună pentru a răspunde la provocarea de a face o rochie din hârtie igienica. Vezi ce crezi despre cum au reusit sau nu!


8. Hârtie Igienică în Spațiu

Nu poate fi ceva ce ai gândit înainte, dar chiar astronautii au nevoie la baie de hartie.

Chiar si astronauti folosesc hârtie igienică în spațiu!
Toaletele pe care le folosesc sunt diferite de toalete pământene pentru că nu există decât un foarte mic efect de greutate (cunoscut sub numele de microgravitatie ) astfel ca un vid special și un dispozitiv de aspirare este folosit pentru eliminarea materiei . Dar hârtia igienică este ceea ce aleg astronauții atunci când se utilizează facilitățile din Stația Spațială Internațională.

Hartia este acumulata în containere speciale, sigilate unde este comprimata și distrusa la întoarcerea pe pământ.

9. Hârtie Igienică ca Divertisment Pentru Pisici

Cred ca oricine care are o pisica, sau a avut vreodată o pisică, vor fi familiarizați cu acesta.

Dar pentru cei dintre voi care nu știu deja, să se asigure că pisicile cred ca hârtia igienică este o jucărie special instalata în baie pentru ei ca să se joace cu ea.

Pisicile știu că au nevoie de ea pentru a nu fi plictisit la domiciliu. În orice moment de repaus există întotdeauna o excursie rapida la baie pentru a face ceea ce face un mititel în următorul video...


10. Hârtie Igienică ce nu este totdeaua ieftina

Cei mai mulți dintre noi, chiar dacă ne-am favoriza o hârtie igienică "de lux" încă mai cred că de ea ca un element destul de accesibil de pe lista de cumparaturi.

Dar ceea ce majoritatea dintre noi cred ca de hârtie de lux ar putea fi la fel de bine nimic în termeni de clasă și stil în comparație cu crème de la crème a țesuturilor de toaletă de lux, folosite de multi-milionari, vedete de cinema și a oferit pentru utilizare în băi de numai cele mai multe hoteluri exclusiviste. Că este Renova.

Această hârtie absorbantă supersoft, puternic și în plus vine într-o gamă de culori distinctive, elegante care se prelinge un sentiment de bogăție.

Chestia asta este cu adevărat doar pentru cei care își pot permite pentru a spăla banii negrii!

Sfârșitul Rolului... E timpul pentru un sondaj!


Ai invatat ceva nou in acest post?



Sper că v-ați bucurat de aceasta privire la unele lucruri interesante despre hârtie igienică.

Mă întreb cât de multe alte obiecte de zi cu zi, există pe care le folosim, care sunt atât de interesante și utilizate în astfel de moduri neobișnuite și creative?

Pun pariu că sunt multe.

Chiar înainte de a pleca, nu uitați să acordați un minut pentru a răspunde la sondaj!

totcevrei1.blogspot.ro este un blog unde poti citi despre tot ce vrei sa stii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu